met SIEN op tour!

In september en oktober van vorig jaar ging ik op tour. Een 'Tour de creativiteit'. Ik heb vele kinderen gezien, mee gedanst, gezongen en muziek gemaakt. Aan de hand van het boek 'Rupjes Nooitgenoeg' hebben we muzikale verhalen gemaakt. We maakten er handvatten voor en SIEN heeft alle handvatten gebundeld. Ze zijn nu te downloaden via hun site, maar ook via de mijne ;) Hieronder hun bericht.

In de periode september tot en met december 2015 reisde de Tour de Creativiteit langs de Lijn 83 PO-scholen ’t Kendelke, St. Josef, ’t Diekske, Mariaschool, Vitusschool en Catherinaschool in de gemeente Bergen.

De Tour De Creativiteit is erop gericht om scholen kennis te laten maken met het inzetten van cultuur als middel. Het uitgangspunt van de activiteiten was voor Lijn 83: “Raar maar waar”, out- of-the-box en de focus op creativiteit. Hierbij is ingezet op verschillende kunstdisciplines (dans, muziek, theater, beeldende vorming en media) om de creativiteit op de scholen te stimuleren en om op een andere manier naar materialen te kijken.

Culturele experts die betrokken zijn geweest zijn:
Dans: Petra Beerens, Nicole Senden, Tess van Neerven, Wendy van Dijck
Muziek: Sebastiaan Brussee, Joep van Wegberg, Kim Lee Wong
Theater: Peter Freijsen, Leonie Wintjes, Justin van Kampen
Beeldend: Nina Thibo, Rob Benders, Desiree Schroeder, Suzanne Berkers, Rob Benders
Media: Roel Sanders, Yvette Bosch, Pascal Courbois

Tijdens de Tour zijn er praktische handvaten ontwikkeld aan de hand van de workshops op de verschillende scholen. Met deze handvaten kunnen leerkrachten zelf creativiteit terugbrengen in de klas, met simpele ingrediënten iets nieuws maken en creatief denken stimuleren.